Het perspectief van Patrick Hughes

12 februari 2024

Als startende kunstenaar exposeerde Patrick Hughes zijn prachtige abstracte kunstwerken al op vroege leeftijd in de toonaangevende galerieën van Londen. Patrick is geboren in het Engelse Birmingham in 1939 en ontwikkelde al snel een geheel eigen stijl in zijn kunstuitingen. Zijn voorliefde voor driedimensies in de kunst werd al snel duidelijk in zijn latere ontwerpen. In het uitstekend verzorgde boek “Perverspective” geeft auteur John Slyce een geslaagde beschrijving van het oeuvre van deze inmiddels beroemd geworden ontwerper en kunstschilder.

Het perspectief van Patrick Hughes

Perverspective

Tweedimensionale statische beelden worden door zijn handen en creatieve gaven actieve driedimensionale voorstellingen. Het kijken naar de moderne kunstwerken van Patrick Hughes is entertainment op een hoog kunstzinnig en zinnenprikkelend niveau. Hij heeft zich bij zijn ontwikkeling als kunstenaar zeker ook laten inspireren door de kunstuitingen van René Magritte, Marcel Duchamp, Maurits C. Escher, Paul Klee en andere internationaal bekende schilders. De lezer maakt in het boek alle stappen mee in de groei naar zijn huidige vakmanschap en voorliefde voor het bewegende effect in zijn kunstuitingen.

Vanzelfsprekend neemt de auteur de lezers ook mee naar de studio om te kijken hoe de 3D kunstwerken worden ontworpen tot volwaardige en bewonderenswaardige expositiestukken op internationale beurzen. De bijbehorende tekst geeft daarbij tevens beschrijvingen van meerdere ontwikkelingen in de kunst gedurende Patrick’s creatieve ontwikkeling. Het boek is ruim voorzien van kleurrijke reproducties van deze meester van de fascinatie in aanschouwelijke en ongelooflijke schilderkunst. Kunst die het oog laat trillen van verrukking.

Het perspectief van Patrick Hughes - 2 Het perspectief van Patrick Hughes - 3
Nog een voorbeeld van een recente uitgave met het werk van Patrick Hughes en een foto van Patrick Hughes tijdens een opening van een expositie in Keulen.

Het boek mag beschouwd worden als een geslaagd document over het leven en het werk van Patrick Hughes. Voor de promotionele activiteiten is nauw samengewerkt met medewerkers van Angela Flowers Gallery te Londen. In de bijbehorende Galerie Flowers East is Patrick Hughes regelmatig te gast met zijn nieuwste kunstwerken. Bij deze exposities verschijnen telkens kleurrijke catalogi. Het illusionistische werk van Hughes komt door de gebruikte beeldtechniek in het bijzonder goed uit bij een bezichtiging van de werken.

ISBN 10873362-87-0, “Perverspective”, John Slyce, Momentum, 1998, 141 pagina’s.