Nieuwe aanvullingen in de OF-Tijdschriftencollecties

17 januari 2022

Onlangs ontvingen wij van een oplettende relatie om toe te voegen aan de collectie tijdschriften met 3D-plaatjes een uitgave van “bike” (juli 2001). Op een groot formaat zijn sportieve bezigheden in 3D afgedrukt in de anaglyfenbeeldtechniek. Het Duitstalige tijdschrift “my life” geeft elke veertien dagen veel informatie over gezond leven. In uitgave 12-2021 staat een artikel over ons gezichtsvermogen en de mogelijkheden voor oogcorrecties.

Nieuwe aanvullingen in de OF-Tijdschriftencollecties

Thematijdschriften geven veel interessante feiten.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam organiseert regelmatig thema-exposities en publiceert daarover in “Straatgras” (aug. 2021). De titelzijde geeft een beeld van de expositie “Blocbirds”, die gaat over de kleuren van 25 vogelsoorten. Die kleuren zijn omgevormd in 25 grafische composities door Studio 212 Fahrenheit. Goethe heeft een speciale plaats in onze collecties van thematijdschriften.

Nieuwe aanvullingen in de OF-Tijdschriftencollecties - 2 Nieuwe aanvullingen in de OF-Tijdschriftencollecties - 3 Nieuwe aanvullingen in de OF-Tijdschriftencollecties - 4

In MünzenRevue (3/2021) is een artikel gepubliceert over de gedenkmunten uit 1932 met portretten van Johan Wolfgang von Goethe. Ook is er aandacht voor diverse geslagen medailles en andere officiële gedenkmunten met afbeeldingen van Goethe. Een bezoek aan het Goethe Museum in Weimar brengt de bezoeker veel wetenswaardigheden over het werk van de dichter en wetenschapper. Het tijdschrift “Spiegel Wissen” (2/2021) heeft heel bijzondere rood/blauw afbeeldingen op de voor- en achterzijde.


Gerelateerde artikelen