Nul-Euro souvenir biljetten zorgen voor herinneringen (1)

5 maart 2021

Voor alle verzamelaars van bankbiljetten is er sinds enkele jaren een geheel nieuw verzamelgebied ontstaan. Met het bedenken, ontwerpen en uitgeven van de zogenoemde nul-Euro souvenir biljetten heeft elke verzamelaar van ‘echte’ bankbiljetten en elke liefhebber van een leuke herinnering aan een vakantie, een bezoek aan een museum, een bezienswaardigheid of een evenement een mogelijkheid om een blijvende herinnering mee naar huis te nemen om er thuis van te genieten.

Nul-Euro souvenir biljetten zorgen voor herinneringen (1)

Katalog der 0-Euro-Souvenirscheine

De biljetten zijn momenteel nog tegen aantrekkelijke bedragen te koop op heel veel locaties in museumwinkels, bij bezienswaardigheden, pretparken, munt- en bankbiljethandelaren, op verzamelbeurzen, bij informatiecentra van evenementen en in bijna alle souvenirwinkels. En natuurlijk zijn de meeste 0-Euro souvenirbiljetten te koop in vele webshops van handelaren en van particulieren.

Een nieuw verzamelgebied met relatief kleine investeringen en grote uitwerkingen op onze herinneringen aan de zoektocht en aankopen ervan. Inmiddels viert het verzamelgebied van 0-Euro biljetten haar vijfde verjaardag. Om dit heuglijke feit in 2020 onder de aandacht van het grote publiek te brengen zijn er wereldwijd in totaal één miljoen biljetten met de UV opdruk “Anniversary 2020” gedrukt.

Het nieuwe verschijnsel van de souvenir bankbiljetten is na de succesvolle start in 2015 enorm toegenomen. Zelfs zo succesvol dat eind 2020 een uitgebreide tweede druk van de eerder uitgegeven catalogus is verschenen. De 0-Euro biljetten stralen uit als gewone bankbiljetten en bevatten overeenkomende veiligheidskenmerken. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-86646-195-6, “Katalog der 0-Euro-Souvenirscheine”, Hans-Ludwig Grabowski, Battenberg Gietl Verlag, 2020, 2e druk, 624 pagina’s.


Gerelateerde artikelen