OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (1)

18 augustus 2016

Aan de themaverzameling met tijdschriften over wetenschappers en hun portretten op de titelpagina’s zijn twee speciale uitgaven toegevoegd. Op titelpagina van de Nederlandse editie van New Scientist van juli/augustus 2016 is een bekend portret van Albert Einstein afgebeeld. Aanleiding voor deze aandacht voor het baanbrekende werk van Einstein is een wens voor de bouw van de “Einstein Telescope” voor het meten van de zwaartekrachtsgolven.

OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (1)

Albert Einstein en Gottfried Wilhelm Leibniz

De initiatiefnemer hoopt dat Limburg de vestigingsplaats wordt van de telescoop. Het tijdschrift bevat nog veel meer leuke en vooral interessante artikelen. Van bijzondere waarde is een artikel over 11 nog te onderzoeken zaken, zoals zwarte gaten, de zetel van het bewustzijn, magnetoreceptoren, zwaartekrachtsgolven van de oerknal en oneindigheid. Leerzaam, spannend, uitdagend voor actieve lezers en inspiratiebron voor de middelbare school.

OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (1) - 2 OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (1) - 3 OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (1) - 4

Over het leven en werk van de universeel geleerde Gottfried Wilhelm Leibniz heeft de redactie van het populaire tijdschrift Spektrum der Wissenschaft in de uitgave van juli 2016 een uitgebreid hoofdartikel geplaatst. De bijzondere aandacht voor de wetenschapper Leibniz is onder andere gebaseerd op de herdenking van zijn dag van overlijden op 14 november 1716, nu inmiddels 300 jaar geleden.

Met twee grote thematische artikelen maken de lezers kennis met zijn wiskundige bijdragen aan de wetenschap en andere belangrijke bijdragen aan andere gebieden van de wetenschap. Uit zijn omvangrijke nalatenschap van ruim 200.000 beschreven bladen valt nog steeds veel te leren door de huidige wiskundigen en andere wetenschappers.


Gerelateerde artikelen