OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (2)

19 augustus 2016

Aan de tijdschriftencollectie met plaatjes in de 3D-lenticulaire beeldtechniek is het tijdschrift Prog Magazine nummer 67 van juli 2016 toegevoegd. Een prachtig gelukte driedimensionale compositie van een boeiende muziekgeschiedenis uit de 60-er jaren van de vorige eeuw. De opkomst van de psychedelische muziekstroming en het ontstaan van rockbands als Procol Harum, The Rolling Stones en Pink Floyd.

OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (2)

Prog Magazine en NVTF Thema

Het leek wel een wereld van psychedelica en het onbeperkte gebruik van LSD. Op de voorzijde van een kartonnen verpakking voor het tijdschrift en een bijbehorende muziek-cd is een 3D-lenticulaire folie geplakt met het portret van de componist en zanger Roger Keith (Syd) Barrett (1946-2006). Syd Barrett was ook een gitarist en later een kunstenaar. Zijn geboortestad is het Engelse Cambridge. Hij is vooral bekend geworden als één van de oprichters van de rockgroep Pink Floyd. Herkenbaar op de 3D-plaat zijn tevens Zappa en The Moody Blues. Het tijdschrift bevat een schat aan informatie over een roerige periode uit de wereld van progressieve en experimentele muziek.

OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (2) - 2 OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (2) - 3 OF-tijdschriftencollecties met nieuwste aanvullingen (2) - 4

De periodieke publicatie Thema, een uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Thematische Filatelie publiceerde in haar uitgave 3 van juni 2016 een artikel over gezichtsbedrog op postzegels. Auteur en postzegelverzamelaar Jan Vogel raakte in de ban van onmogelijke figuren door zijn Escherverzameling met filatelische uitgaven. In zijn geïllustreerde verhaal laat hij lezers kennismaken met meerdere vormen van optisch bedrog en het beeldspel met ons systeem van de visuele waarneming. Thema is een perfecte inspiratiebron om vandaag al te beginnen met een boeiende hobby van het thematisch verzamelen van postzegels en filatelistische materialen.


Gerelateerde artikelen