Onbeperkte mogelijkheden voor bewegingen in beelden

6 juli 2019

Het drukkerijbedrijf Kolbe Coloco uit het Duitse stadje Versmold heeft zich kunnen specialiseren op het gebied van lenticulair beeldmateriaal. Wij kennen deze onderneming al vanaf de start van de nieuwsbrief Optische Fenomenen in de 80-jaren van de vorige eeuw. Aanvankelijk was Kolbe een topbedrijf op het gebied van het ontwerp en fabricage van het drukhologram.

Onbeperkte mogelijkheden voor bewegingen in beelden

Kolbe-Coloco Spezialdruck GmbH

Sinds de toegenomen vraag uit de markt naar 3D-lenticulaire afbeeldingen heeft de firma een toonaangevende positie kunnen verwerven en beschikt over een grote klantenkring, die hun 3D-producten zeer waarderen. Voor deze opdrachtgevers en voor nieuwe klanten heeft het bedrijf een fantastisch mooie fascinerende brochure uitgebracht.

Voor de voorzijde ervan is de vertederende scène van twee eekhoorntjes ontworpen. Door het principe van een lenticulaire afbeelding heeft de ontwerper een unieke beweging in de afbeelding aangebracht, waarmee het bedrijf direct al laat zien dat een lenticulaire afbeelding voor vele verrassingen kan zorgen.

Inmiddels zijn lenticulaire beelden in meerdere uitvoeringen met meerdere beeldeffecten beschikbaar voor deze groeiende markt. Eenvoudige flipeffecten kunnen groeien naar een reeks van beeldbewegingen in hetzelfde oppervlak van de lenticulaire plaat in een kunststof uitvoering. Met de brochure laat de onderneming voorbeelden zien van innovatieve beeldtechnieken die momenteel beschikbaar zijn.

Kolbe-Coloco Spezialdruck GmbH, Im Industriegelände 50, 33775 Versmold, www.kolbe-coloco.de.