Optische herinneringen in driedimensionale beelden

2 januari 2022

Door de diversiteit aan beschikbare middelen, apparatuur en methoden is het nagenoeg voor iedereen mogelijk om foto’s en films met driedimensionale beelden te maken en te tonen. Ook het omzetten van gewone tweedimensionale stilstaande en bewegende beelden in driedimensionale beelden behoort tot de mogelijkheden met behulp van apparatuur en software.

Optische herinneringen in driedimensionale beelden

Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie - NVvS

De leden van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie - NVvS en van de International Stereoscopic Union - ISU ontvangen regelmatig de respectievelijke verenigingsbladen 3D-Bulletin en Stereoscopy. Met de inhoud van deze voortreffelijk verzorgde publicaties blijven zij op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de interesse gebieden van 3D-fotografie, 3D-film en 3D-video.

Optische herinneringen in driedimensionale beelden - 2 Optische herinneringen in driedimensionale beelden - 3 Optische herinneringen in driedimensionale beelden - 4
Kijk voor aanvullende informaties op www.ISU3D.org en op www.stereofotografie.nl.

In de periode van covid-19 zijn beide verenigingen nog meer aangewezen dan ooit op contact met de leden door de publicaties. Elke uitgave biedt telkens weer een schat aan 3D-afbeeldingen, tips en tricks en een fascinerende hoeveelheid aan informatie en voorbeelden om direct zelf aan de slag te gaan met een uitdagende hobby in de wereld van 3dimensionale beeldbewerkingen en 3D-projecties.

Ook zijn er diverse aanbevelingen voor de aanschaf van 3D-camera’s, 3D-publicaties, 3D-exposities en voorlichting in het gebruik van smartphones voor het maken van 3D-foto’s. Veel aandacht is er voor de lopende expositie “De Hollandse Waterlinies door een andere bril”, een 3D-fotoproject opgezet als een reizende 3D-foto-expositie waarin bezoekers een beeld krijgen van bouwwerken van forten en stellingen, die deel uitmaken van het Unesco werelderfgoed.


Gerelateerde artikelen