Patrick Hughes als een kunstenaar en schrijver

1 maart 2014

Het zien van de nieuwste kunstobjecten van de Engelse kunstenaar Patrick Hughes geeft de kijker een geweldige ervaring. De driedimensionale wonderlijke werken laten iedereen verbazen en begoochelen.

Patrick Hughes als een kunstenaar en schrijver

Left to Write

Patrick Hughes had in 1961 zijn eerste solo-expositie in Londen. Zijn werk is inmiddels wereldbekend geworden en is aanwezig in nagenoeg alle collecties van musea, kunstinstituten en in particuliere verzamelingen. Hij is vooral ook een zeerbegaafd auteur en tekenaar en ontwerper van schetsen en kunstobjecten en schrijft boeiende verhalen over die objecten. Zijn vele persoonlijke interviews, vertellingen over zijn voorliefde voor de werken van bevriende kunstenaars, zijn paradoxen en provocerende korte artikelen zijn in het boek “Left to Write” gebundeld en van illustraties voorzien. Hij schrijft ook over zichzelf en illustreert elk verhaaltje met een afbeelding uit zijn geweldige oeuvre.

Zijn sympathieën voor kunstenaars als M.C. Escher, Arcimboldo, Magritte, Ivor Cutler, Meret Oppenheim, Dodie Smith zijn prachtig om te lezen en te weten. De inleidingen die hij schreef voor anderen zijn eveneens in het kunstboek gedrukt. Maar ook staan er boekrecensies, grappen en cartoons in deze inspiratiebron voor kunstliefhebbers en studenten beeldende vormgeving en kunstgeschiedenis. Het boek bevat meer dan 130 afbeeldingen en is een grote aanwinst voor de bibliotheek.

ISBN 978-1-906412-15-9, “Left to Write”, Patrick Hughes, Flowers Graphics, 2008, 407 pagina’s.


Gerelateerde artikelen