Professor Slokop zorgt voor een spel met gezichtsbedrog

20 oktober 2017

Voor leergierige en onderzoekende kinderen heeft professor Slokop een geslaagde publicatie laten maken, vol experimenten en leerzame kijk- en doespelletjes waarin optische illusies, optisch bedrog en spontaan bewegende plaatjes centraal staan. In zijn persoonlijk laboratorium heeft professor Slokop vele uren gewerkt aan het uitvinden van spelletjes die spelen met zien en waarnemen en het ontstaan van merkwaardige trillingen in ogenschijnlijk stilstaande beelden, patronen en figuren.

Professor Slokop zorgt voor  een spel met gezichtsbedrog

Optische Illusies: Het gezichtsbedrog van professor Slokop

De illustrator Matthias Malingrëy en grafisch ontwerper Camille Baladi zorgden samen met de uitgever voor een geweldig vermakelijk doeboek om kinderen in te wijden in de wondere wereld van visuele en optische illusies. Om alle spelletjes stevig te kunnen verankeren is gekozen voor dikke kartonnen pagina’s. In de titelpagina geeft het spiraalachtige patroon leuke beeldeffecten tijdens het draaien aan het wieltje.

De professor heeft zijn computer allerlei ingewikkelde berekeningen laten maken. Achter verschillende wegklapbare kartonnetjes zijn weer nieuwe visuele patronen verstopt. Het is ook een boek voor ontdekkers, die zich graag laten verrassen. Met een streepjespatroon op een transparant kaartje brengen kinderen bewegingen aan in een groot aantal figuren met streepjes.

Voor de praktische uitvoering beschikt de professor over een aantal helpertjes, die hem helpen bij de bouw van een robot. Zij beleven vele visuele avonturen. Kinderen trekken aan verschillende kartonnen lipjes en kijken dan met verbazing naar nieuwe verrassende afbeeldingen. Een actief boek voor ontdekkers van optische illusies.

ISBN 978-94-9207-778-3, “Optische Illusies: Het gezichtsbedrog van professor Slokop”, Matthias Malingrëy, WPG Uitgevers, 2017, 12 kartonnen pagina’s voorzien van 18 experimenten.


Gerelateerde artikelen