Qua Art - Qua Science actief met wetenschap en kunst

19 juli 2014

De Stichting Qua Art - Qua Science is actief op het creatieve raakvlak van kunst en wetenschap. Door tentoonstellingen en lezingen rond een verbindend thema staan afwisselend een kunstenaar of een wetenschapper centraal of zijn beiden actief.

Qua Art - Qua Science actief met wetenschap en kunst

Verzamelkunstboek QAQS 2009-2013

Zij hebben in hun creatieve taak veel gemeen met het verkennen van grenzen of verdiepen in mogelijkheden en onmogelijkheden van de materie. De stichting is al 10 jaar actief. De wisselwerking tussen kunst en wetenschap heeft zich de afgelopen periode bewogen op de gebieden visualisatie, textuur, het fenomeen van de schaal en de culturele verscheidenheid. Alle activiteiten speelden zich hoofdzakelijk af in de Faculty Club van de Universiteit Twente. Telkens is er sprake van samenwerking met Galerie Beeld & Aambeeld en andere partners. Bij elke tentoonstelling is een interessant boekje verschenen. De boekjes uit de periode 2009-2013 zijn inmiddels in een tweede boekwerk samengevoegd.

Dankzij enorme inspanningen van Martha J. Haveman is een machtig kunstdocument ontstaan met een bundeling van twaalf afzonderlijke catalogi met twaalf individuele benaderingen van kunst en wetenschap. De eerste bijdragen in de bundel hebben als onderwerp het thema “Visualisatie” waarbij onderzoek naar menselijke bewegingen telkens een inspiratiebron is voor kunstzinnige uitingen. De kunst van nanotechnologie is vooral voor kunstenaars een enorme bron van inspiratie en schept een nieuwe benadering van het ontwerpen van beeldende kunst. Ook de wiskunstige uitdaging van de wetenschap door Rinus Roelofs krijgt bijzondere aandacht door een publicatie. Het initiatief van toen is uitgegroeid tot een professionele activiteit en maakt het contact met het publiek en het bedrijfsleven intensiever. De bundel is koop in Galerie Beeld & Aambeeld en via www.beeldenaambeeld.nl.


Gerelateerde artikelen