Raadsels als IQ training

21 mei 2017

Het oplossen van raadsels en puzzels is voor velen een sport geworden. Maar er is meer dan alleen sprake van tijdverdrijf of sport. Dankzij vele raadsels en andere creatieve vragen en opgaven kan de lezer gelijk zijn of haar denkvermogen trainen. In het nieuwe en gunstig geprijsde boek vinden lezers en liefhebbers van puzzels meer dan 580 kleurige beeld-, vormen-, letter- en cijferraadsels. Het boek heeft zes hoofdstukken.

Raadsels als IQ training

IQ Training in Farbe

Het geheel is een bonte mengeling van diverse vraagstukken om de eigen intelligentie te prikkelen. Zonder enige voorkennis zijn alle opgaven op te lossen. Voor het oplossen ervan is enig ruimtelijk voorstellingsvermogen vereist en de puzzelaars moeten ook de details in de vraagstukken van het geheel kunnen onderscheiden. Speciale rekentechnieken zijn niet nodig voor succes. Beheersing van elementaire rekentechnieken en de eigenschappen van logisch denken en zich kunnen concentreren zijn aanbevelingen.

De inhoud van het nieuwe puzzelboek is sowieso geschikt voor gebruik op school, in het bedrijf en als inspiratiebron tijdens vakantie en andere vrije momenten. Alle hoofdstukken zijn gelijkwaardig in graad van moeilijkheid. De opgaven worden wel iets pittiger aan het eind van het boek. Door steeds meer opgebouwde ervaring lossen de puzzelaars sommige puzzels steeds sneller op.

Er zijn zeker raadsels die echt niet in enkele minuten opgelost kunnen worden. Met de inhoud van dit fraai uitgevoerde boek zal de bezitter zich geen moment meer behoeven te vervelen. Is een bepaald vraagstuk toch te moeilijk, is het geduld bereikt of ontbreekt de tijd, dan staan alle noodzakelijke oplossingen achter in het boek. Voor het onderwijs in elk geval een stimulerende inspiratiebron.

ISBN 978-3-86706-069-1, “IQ Training in Farbe”, Premio-Verlag, 2008, 304 pagina’s.


Gerelateerde artikelen