Ontdek de vele verschillen

19 mei 2017

Het zoeken naar de bewust aangebrachte verschillen tussen twee afbeeldingen is in de USA inmiddels gegroeid tot een status met een groot aandeel in tijdbesteding en in educatie. Het vinden van verschillen is voor veel personen een grote inspanning. Het helpt echter bij de ontwikkeling van het zien en waarnemen van de mens en het scherp observeren van de omgeving.

Ontdek de vele verschillen

Original & Fälschung

Het kleurrijke boek geeft een veelheid aan zoekplaatjes en beeldpuzzels, die in een bepaalde moeilijkheidsgraad zijn ingedeeld. De oplossingen staan achterin dit inspirerende boek voor het onderwijs of in de huiselijke kring. Bij een nadere beschouwing blijkt het soms niet mee te vallen om alle verschillen te vinden en te onthouden. Als service geeft de maker van dit leuke boek een mogelijkheid om het aantal verschillen aan te tekenen op de betreffende pagina.

Er staan honderd zoekplaatjes in het boek afgebeeld. De graad van moeilijkheid loopt verder in het boek op tot zeer moeilijk. Het werken met zoekplaatjes heeft een zeer gunstige invloed op ontwikkeling van concentratie en een scherpe blik voor afwijkingen. Het manipuleren van foto’s is overigens een leuke bezigheid met soms veel succes bij de kijkers. De plaatjes in het nieuwe boek zijn scherp en kleurrijk uitgevoerd en zijn zeker de moeite waard om lang naar te turen om de oplossingen in eigen tempo en zonder te kijken naar het antwoord in het boek te realiseren. De makers hebben in elk geval gezorgd voor afwisseling van de onderwerpen en de verborgen dingen.

ISBN 978-3-86706-075-2, “Original & Fälschung”, Puzzle Press Limited, Premio-Verlag, 2008, 160 pagina’s.


Gerelateerde artikelen