Onze zintuigen als basis voor het leven en leren

2 mei 2017

De zintuigen zijn onze deuren naar de wereld en zonder onze zintuigen is leven en leren voor ons niet mogelijk. Er zijn er echter meer als tweemaal zoveel dan de bekende vijf: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Om zintuigen te ontwikkelen moeten ze telkens geprikkeld worden. Docent, onderzoeker en auteur Wolfgang-M. Auer heeft een inspirerende publicatie samengesteld. Hij schrijft zeer uitgebreid en heel begrijpelijk over het wel en wee van onze zintuigen.

Onze zintuigen als basis voor het leven en leren

Sinnes-Welten

De fascinerende zijde aan mogelijkheden en onmogelijkheden in onze manier van zien en waarnemen is wetenschappelijk gefundeerd, spannend en duidelijk beschreven. De inhoud gaat over de waarnemingswereld van kinderen en jongeren en volgt de ontwikkelingen op de voet. Voor ouders, opvoeders en docenten geeft het boek veel tips waarop gelet moet worden bij ervaringen, vreemd gedrag, reacties op onverwachte situaties en bepaalde uitspraken van kinderen.

De auteur heeft de onderwerpen verdeeld in twee groepen, te weten in een groep van zintuigen van het lichaam en ons brein en een groep communicatieve zintuigen. De mens gebruikt zintuiglijke waarnemingen om te kunnen leven en te leren. Ouders hebben de verplichting om hun kinderen richting te geven om de communicatieve zintuigen te laten leren en te ervaren.

ISBN 978 3 466 30755 5, “Sinnes-Welten”, Wolfgang-M. Auer, Kösel-Verlag, 2007, 286 pagina’s.


Gerelateerde artikelen