Realistische schilderkunst in nieuw Museum MORE

8 juni 2015

Op 2 juni 2015 opende het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme zijn deuren in het Gelderse Gorssel. Verzamelaar, kunstkenner en initiatiefnemer van Museum MORE, Hans Melchers, heeft inmiddels een kunstcollectie van ruim 1300 werken opgebouwd. Bij de openingstentoonstelling ‘Scherp kijken’ zijn meer dan 200 topwerken te zien van kunstenaars zoals Carel Willink, Hermanus Berserik, Pyke Koch, Jan Mankes, Charley Toorop en Co Westerik.

Realistische schilderkunst in nieuw Museum MORE

Museum MORE

Het paviljoenachtige gebouw met zeven grote tentoonstellingszalen is ontworpen door Hans van Heeswijk en is aangebouwd aan het voormalige gemeentehuis van Gorssel uit 1914. Scherp kijken laat ook het oneindig brede spectrum zien van Nederlandse realistische kunst, startend aan het begin van de 20e eeuw met naïeve werken van Sal Meijer en schilder Jan Mankes en gevolgd door werken van onder andere Charley Toorop, Dick Ket en Carel Willink. Met 42 schilderijen en 100 tekeningen beschikt het museum over veruit de grootste Carel Willink-collectie.

Realistische schilderkunst in nieuw Museum MORE - 2
Hermanus Berserik, Portret van een camera aan zee, 1972, c/o Pictoright 2015.

Meer dan 30 werken van de koele grootmeester van het Magisch Realisme zijn nu te zien in Scherp kijken. Op een tweede locatie in Kasteel Ruurlo wordt tevens gebouwd aan een tentoonstellingslocatie voor de kunstcollectie Carel Willink. Het nieuwe museum voor modern realisme is een uniek sieraad voor kunstliefhebbers.

Museum MORE, Hoofdstraat 28, NL-7213 CW Gorssel, www.museummore.nl.


Gerelateerde artikelen