Sensationale verzameling in fascinerend museumgebouw

19 november 2014

In een voormalig betonnen schuilgebouw voor het gebruik door de burgerbevolking heeft ontwerper en verzamelaar Gerhard O. Stief een fantastische museale collectie op het gebied van 3D en optische illusies opgebouwd. Achter betonnen muren van 2,15 meter dik bevindt zich een schat aan kunst en interactieve speelapparatuur om daarmee alle zintuigen te prikkelen. Het is vooral ons visuele zintuig dat sterk op de proef wordt gesteld.

Sensationale verzameling in fascinerend museumgebouw

Frankfurt Science Center Explora

Dankzij prachtige hologrammen, 3D foto’s in de vorm van anaglyfen, lenticulair en stereoscopie en vele andere driedimensionale kunstwerken heeft het museum voor de wetenschap en techniek een hoge aantrekkingskracht op bezoekers uit binnen- en buitenland. Zelfs is er veel belangstelling voor de opstellingen, objecten en kunstcollecties uit Japan en China, met zelfs uitgebreide televisieopnamen voor de lokale tv-stations in die landen. Alle vormen van klassieke illusies zijn vertegenwoordigd in de opstellingen.

Leerzaam en verrassend zijn de vele speeltoestellen waarmee bezoekers experimenteren om zelf te ontdekken en te ervaren. Op meer dan vijf verdiepingen van dit kolossale gebouw, met de uitstraling van een ouderwetse burg, heeft de bezitter gezorgd voor een fascinerende variatie aan afbeeldingen van optische fenomenen en optisch bedrog. Er hangen originele kunstwerken, reproducties, affiches, objecten en doedingen aan de vele wanden van het museum.

Sensationale verzameling in fascinerend museumgebouw - 2 Sensationale verzameling in fascinerend museumgebouw - 3
Bij de ingang van Explora Frankfurt/Main vindt de bezoeker een museumwinkel en de ruimte voor het nuttigen van drankjes.

Voor of na het bezoek zijn er de mogelijkheden voor de inwendige mens in het cafetaria of aankopen in de shop. In de authentieke vakantiestad Dinkelsbühl aan de bekende Romantische Straat werd in 1987 het Museum 3. Dimension opgericht. Ook dit museum toont alle facetten uit het fascinerende verzamel- en interessegebied “Zien en Waarnemen”. Tijdens uw verblijf in Dinkelsbühl of in de directe omgeving ervan is een bezoek aan het Museum 3. Dimension in een historisch bouwwerk bij de Nördlinger Tor zeer aan te bevelen voor kinderen en volwassenen.

Frankfurt Science Center EXPLORA, Glauburg Platz 1, D-60318 Frankfurt am Main, www.explora.de.

Museum 3. Dimension, Nördlinger Tor, D-91550 Dinkelsbühl, www.3D-museum.de.