Spelen met wiskunde voor iedereen van 8 tot 88 jaar

20 augustus 2022

Nog tot en met 31 oktober 2022 biedt het Rijksmuseum Boerhaave in de familietentoonstelling “Spelen met wiskunde” veel opstellingen waarmee op een actieve wijze de leuke kanten van de wiskunde kunnen worden ervaren. Ingegaan wordt op vragen als: “Wat hebben een fotomodel, een formule-1 coureur en muzikanten met elkaar gemeen?” Het antwoord valt nu al te raden! Wiskunde is écht overal.

Spelen met wiskunde voor iedereen van 8 tot 88 jaar

Spelen met wiskunde in Rijksmuseum Boerhaave

Maak zelf een draaikolk en bouw je eigen brug. Ontdek hoe geluid eruitziet en speel als een kunstenaar met perspectief. Kom naar deze doe-tentoonstelling in Rijksmuseum Boerhaave en ervaar van dichtbij feiten en mogelijkheden van wiskunde. Vlak voor de opening bezocht de Leidse hoogleraar en wiskundige Ionica Smeets de tentoonstelling en deed ze alle interactieve spellen en proefjes die er deel van uitmaken.

Spelen met wiskunde voor iedereen van 8 tot 88 jaar - 2 Spelen met wiskunde voor iedereen van 8 tot 88 jaar - 3 Spelen met wiskunde voor iedereen van 8 tot 88 jaar - 4

Wat haar betreft is Spelen met Wiskunde geslaagd voor de test en klaar voor bezoekers. En wie denkt dat wiskunde om ingewikkelde sommen gaat, heeft het echt mis. Wiskunde is namelijk overal en is bovendien erg leuk. Als je toch in het museum bent, bezoek dan ook de thema-exposities en maak vooral kennis met de ongelooflijk fascinerende microscoop van Antoni van Leeuwenhoek en de museumwinkel.

Rijksmuseum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, NL-2312 WC Leiden, www.rijksmuseumboerhaave.nl.


Gerelateerde artikelen