Groninger Museum toont een verrassend kleurenspel

19 augustus 2022

In een vrolijke tentoonstelling staat kleur centraal en maakt de bezoeker kennis met een groot deel van de kleurrijke kunstwerken in de omvangrijke kunstcollecties van het Groninger Museum. De vragen “Wat doet kleur met je?” en “Hoe gebruiken we kleur?” vormen op een originele manier de basis van de tentoonstelling “Kleur!”, die tot en met 8 januari 2023 is te zien.

Groninger Museum toont een verrassend kleurenspel

In Groninger Museum is veel kleur te zien.

In de expositie zijn enkele thema’s zichtbaar in beeld gebracht, zoals “emotie en symboliek”, “rood staat voor macht, lust én onderdrukking” en “variatie in stijlen en materiaal”. Al sinds heugenis geeft de mens kleur aan zijn lichaam, kleding en omgeving. Daarmee krijgen kleuren een betekenis, worden zij van symbolische of strategische waarde en ontstaan in de expositie verrassende combinaties.

Elke zaal geeft een toelichting op de betekenis en de achtergrond van de gekozen kleur en geeft antwoorden op vragen als: “Hoe wordt het gemaakt?”, “Welk effect heeft het op je humeur?” en “Kun je het manipuleren?”
De expositie volgt de kleuren van de regenboog. Ook de niet-kleuren, zwart en wit, komen aan bod. Na de complete rondgang kijken bezoekers anders naar kleur.

Groninger Museum toont een verrassend kleurenspel - 2 Groninger Museum toont een verrassend kleurenspel - 3

Groninger Museum, Museumeiland 1, NL-9711 ME Groningen, www.groningermuseum.nl.


Gerelateerde artikelen