Spoorwegnostalgie in beeld gebracht op zilveren zegel

1 augustus 2022

Verzamelaars van postzegels en liefhebbers van treinen, stations, seinen, wagons en spoortoebehoren werden weer verrast op een zilveren postzegel uit de serie van vier. Met het verschijnen van Collect 111 ontvingen de lezers informatie over mogelijkheden om een prachtige zilveren postzegel met een afbeelding van de NS 2530 Bisschop aan te kopen.

Spoorwegnostalgie in beeld gebracht op zilveren zegel

Collect Club PostNL

Onder bepaalde bestelcondities kregen bestellers de waardevolle postzegel gratis thuisgestuurd. De zilveren postzegel is verpakt in een luxe passe-partoutomslag en informatie over de dieseltrein. Vanaf de jaren 50 verving de NS oude stoomlocomotieven door diesel-elektrisch aangedreven treinen, waaronder de 2530-serie. De bijnaam “Bisschop” is ontstaan door de lila kleur, die later werd gewijzigd in roodbruin. Ook de gele bies is kenmerkend voor dit type dieseltrein.

Spoorwegnostalgie in beeld gebracht op zilveren zegel - 2

Rond 1990 werden de locomotieven buiten dienst genomen, mede omdat het goederenvervoer per spoor sterk was teruggelopen. In Nederland rijdt nog een exemplaar bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. De oplage is beperkt tot slechts 4000 exemplaren. Blijf ook op de hoogte van het laatste postzegelnieuws en kijk op www.postnl.nl/collect-nieuwsbrief. Deze unieke zilveren zegel kost normaal € 25.


Gerelateerde artikelen