Steeds meer toepassingen voor moderne laserlichtbronnen

21 maart 2015

Het gebruik van het licht van de laser voor de kwaliteit van onze gezondheid en in de geneeskunde is inmiddels een vast gegeven geworden in ons dagelijks leven. Het aantal toepassingen van laserlicht is nauwelijks exact vast te stellen. Het is overigens niet nodig om dat te doen, omdat de laser in vele vormen en uitvoeringen op alle denkbare gebieden wordt toegepast.

Steeds meer toepassingen voor moderne laserlichtbronnen

RJ - LASER

Op de vakbeurs Medica 2014 in de hallen van de Messe Düsseldorf maakten wij bij meerdere bedrijven, instituten, universiteiten en organisaties kennis met medisch gebruik van de laserlichtstraal. Zo levert het bedrijf Reimers & Janssen (RJ-Laser) moderne laserlichtbronnen in handapparaten voor therapeutische toepassingen. De familie aan laserapparaten bestaat uit een zogenoemde laserpen in diverse uitvoeringen voor acupunctuur of een laserdouche voor behandeling van huidaandoeningen.

Ook levert het bedrijf multi-laser-sondes voor fysiotherapeuten en in sportmedisch toepassingsgebied. Voor haar klanten en relaties vervaardigde het bedrijf een therapiehandboek over het toepassen van de laser in onze gezondheidszorg. De lasers zijn onderscheiden in twee medische toepassingen, namelijk de laser in de chirurgie en de laser voor huidbehandelingen. De belangrijkste eigenschappen van de lasers, aandachtspunten bij toepassingen en foto’s van succesvolle behandelingen vormen de kern van dit interessante boek voor medici, assistenten en therapeuten.

Reimers & Janssen GmbH, In den Haesen 107, D-47198 Duisburg, www.rj-laser.com.


Gerelateerde artikelen