Stereoscopische fotografie in kleurrijke 3D-Bulletin

6 november 2014

Het goedverzorgde verenigingsblad van de Nederlandse Vereniging voor Stereo-fotografie verschijnt driemaal per jaar in een omvang van zestig pagina’s met veel tekst- en beeldinformatie uit de werelden van de driedimensionale beeldtechnieken. Recent verscheen uitgave 189 van het 3D-Bulletin met een interessant verslag over het 3D-gebeuren tijdens de photokina van 2010 en over de 3D nieuwtjes op de IBC, eveneens van 2010.

Stereoscopische fotografie in kleurrijke 3D-Bulletin

3D-Bulletin 189

Een gedeelte van de inhoud is gereserveerd voor de specifieke informatie voor leden van de vereniging, maar het grootste gedeelte bevat 3D info voor iedereen met privé of professionele interesse voor stereofotografie en andere 3D beeldtechnieken. De aantrekkelijke en informatieve tentoonstelling “Vianen in 3D” in het Stedelijk Museum van Vianen is verlengd tot en met 20 maart 2011. Het Bulletin laat enkele 3D sfeerfoto’s zien.

De 100e geboortedag van stereofotograaf en mede-oprichter van de NVvS, Jacobus Ferwerda, gaf aanleiding om in een artikel aandacht te besteden aan deze pionier. Hoofdredacteur Gert-Jan Wolkers schreef een uitgebreid verslag over zijn ervaring met het fotograferen met de allernieuwste Fujifilm 3D-camera en wel de W3 digitale 3D fotocamera. Op de voorzijde van het Bulletin staat die camera afgebeeld. Een beeldbericht over Sail 2010 laat 3D-foto’s zien van prachtige zeilschepen. Ingo Ton bespreekt in zijn 2e artikel composities in stereoscopie. Het bijzondere transport van een V2-raket is door Wim van Keulen op 3D-foto’s vastgelegd. Simone Wolkers is op Schokland geweest en laat haar mooie opnamen in 3D zien. Dankzij instructies zijn 3D-foto’s als stereokaarten te maken. Deze praktische tips staan in het Bulletin.


Gerelateerde artikelen