Stereoscopische informaties in nieuwste 3D-tijdschriften

16 maart 2018

De Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie - NVvS bestaat dit jaar 45 jaar sinds de formele oprichtingsdatum. Voor de start van dit kroonjaar was er aandacht tijdens de eerste 3D-projectiedag in 2018. Onder de redactie van Dennis Boersma is inmiddels het 3D-Bulletin 210 verschenen met een schat aan stereoscopische foto’s van reisverhalen, themastudies, de NVvS-fotocompetitie, stadsbezoeken en foto’s van het 21e ISU-wereldcongres in Irvine, Californië.

Stereoscopische informaties in nieuwste 3D-tijdschriften

3D-Bulletin en Stereoscopy

De fotorapportage en het bijbehorende verhaal over zijn belevenissen geven een mooi beeld van dit geslaagde ISU-3D-congres. Het volgende wereldcongres vindt plaats in 2019 in Duitsland. Job van de Groep heeft de resultaten van een studie naar het ontstaan en uitvoering van geodetische koepels en heeft zijn verhaal geïllustreerd met 3D-stereoscopische foto’s. Het Bulletin bevat nog veel meer informatieve verhalen en technische tips om unieke digitale 3D foto’s te maken.

Stereoscopische informaties in nieuwste 3D-tijdschriften - 2 Stereoscopische informaties in nieuwste 3D-tijdschriften - 3 Stereoscopische informaties in nieuwste 3D-tijdschriften - 4

Gert-Jan Wolkers schreef een artikel met resultaten van een test van een door hem aangeschafte 3D-fotocamera. Juist door de relatief lage prijs zijn de 3D-foto’s in orde. Het apparaat AEE SD30 3D MagiCam is ook in staat om 3D-video-opnamen te maken en wordt met veel spullen geleverd. Dankzij de techniek van 3D-conversie is het mogelijk om stereodia’s te digitaliseren en de resultaten in 3D af te drukken. Zo maken de lezers al in meerdere verhalen kennis met het verleden in 3dimensies. De eerstvolgende projectiedag vindt plaats op 2 juni 2018 in Huizen. U bent welkom! Voor informatie www.stereofotografie.nl.

De Internationale Stereoscopic Union - ISU is een internationaal operende vereniging met een eigen blad en het tweejaarlijkse internationale 3D-congres. Dit congres wordt door een nationale vereniging georganiseerd. In 2019 vindt het congres plaats in Duitsland. Onder leiding van de voorzitter van de DGS, Frank Lorenz, als het 22e ISU World Congres in de periode 20-28 augustus 2019 in Lübeck. Uitgave 4-2017 bevat een inleiding van Frank en vele interessante artikelen over 3D-lichtkunst, infrarood opnamen en 3D-foto’s.


Gerelateerde artikelen