Veiling fotografica & film bij Veilinghuis Breker in Keulen

22 februari 2018

De eerste Fotografica & Film veiling van 2018 bij het Veilinghuis Breker in Keulen vindt plaats op zaterdag 17 maart 2018 onder de leiding van veilingmeesters Uwe H. BrBreeker en Karl Schönefeld. Op de vrijdag voorafgaand aan de veiling is een bezichtiging mogelijk. Het is echter nu al mogelijk om alle veilingstukken te beoordelen via het internet en met de als altijd uitstekend uitgevoerde catalogus, die vooraf is te bestellen voor een bedrag van € 28, exclusief verzendkosten bij Bleker, Keulen.

Veiling fotografica & film bij Veilinghuis Breker in Keulen

Traditioneel vindt op vrijdag 16 maart a.s. de officiële ontvangst en een buffet plaats tussen 17 en 19 uur en wordt ontspannen gekeken naar en gesproken over het rijke aanbod voor alle typen verzamelaars. Van professionele en hobbyverzamelaars tot en met eigenaren en curatoren van musea biedt de 145e veiling een schat aan historische en moderne apparatuur, onderdelen en hulpmiddelen uit de foto- en filmbranche en gedrukte media. Bij de foto-apparatuur vindt de verzamelaar groeperingen naar merk als Canon, Rollei, Leitz, Zeiss Ikon, Nikon en Exakta.

Andere groepen zijn onder andere klassieke camera’s en klassieke objectieven, historische filmtoestellen en -projectoren, laterna magica en toebehoren en heel veel speciale foto-camera’s. Op het gebied van 3D-fotogra-fie vindt de verzamelaar 3D-camera’s, 3D-kijkers en 3D-foto’s. Verschillende stukken komen zelfs uit de 19e eeuw en worden voor aantrekkelijke prijzen ingezet op de start van de veiling. Op het gebied van optische apparaten worden microscopen, verrekijkers en een optische bank aangeboden. Voor verzamelaars van optische illusies zijn er speciale aanbiedingen als een praxinoscoop, een zoötroop en delen uit de verzamelingen van Werner Nekes.

Auction Team Köln, Otto-Hahn-Straße 10, D-50997 Keulen, www.Breker.com.