Ludwig Galerie presenteert interessante kunstexposities

24 januari 2018

Een bezoek aan de Ludwig Galerie in het prachtige Slot Oberhausen levert een schat aan indrukken, belevenissen, ervaringen en ideeën op. Het prachtig onderhouden complex van gebouwen en buitenruimten van het Slot Oberhausen en het naast liggende park is een bezoek waard. De kunst speelt een hoofdrol in het gebruik van de ruimten in het slot en bijgebouwen.

Ludwig Galerie presenteert interessante kunstexposities

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen

Naast het hoofdgebouw staat de “Gedenkhalle”, waar herinneringen van de laatste oorlog zichtbaar zijn. In het kleine Slot vinden in het algemeen exposities plaats met werk van plaatselijke kunstenaars en groepen. De afgebeelde publicaties geven compacte informatie over de exposities en zijn te koop in de uitgebreide museumwinkel.

In “American Pop Art” toonde het museum werken uit de kunstcollectie Heinz Beck. In de 60-er en 70-er jaren van de vorige eeuw produceerden kunstenaars als Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Larry Rivers, Mel Ramos, Richard Estes, Jasper Johns, Robert Rauschenberg, Richard Bernstein en anderen kunstenaars in grote hoeveelheden. Van het origineel werden meerdere afdrukken gemaakt en veelal voorzien van drukkenmerken en een handtekening.

Ludwig Galerie presenteert interessante kunstexposities - 2 Ludwig Galerie presenteert interessante kunstexposities - 3
Voorbeelden van succesvolle exposities en kleine begeleidende interessante informatieve boekjes.

Met foto-exposities van beroemde fotografen of verschillende foto’s uit de waardevolle fotocollecties van verzamelaars biedt het museum regelmatig een podium voor liefhebbers van klassieke fotografie en getuigen van historische gebeurtenissen. In de publicatie “Finding the Unexpected Sam Shaw 60 Jahre Fotografie” krijgt de lezer een uitgebreid beeld over het leven en activiteiten van Sam Shaw, zoon van Russische emigranten. De fotografie en de foto vormen voor Sam Shaw onderdelen voor het creëren van kunst die een geschiedenis vertelt en een fantasie in beeld brengt. Zijn oeuvre bevat wereldberoemde foto’s.

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, Konrad-Adenauer-Allee 46, D-46049 Oberhausen, www.ludwiggalerie.de.


Gerelateerde artikelen