Stereoscopische technieken geven foto’s extra dimensies

9 mei 2020

De Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie is een uiterst actief gezelschap van enthousiaste personen met een interessante activiteit van het maken van 3D-foto-, film- en video-opnamen als hobby of als een professionele bezigheid. Voor het maken van 3D-stereoscopische opnamen is tegenwoordig hoogwaardige digitale apparatuur beschikbaar.

Stereoscopische technieken geven foto’s extra dimensies

Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie

Hoe deze in het algemeen eenvoudig bedienbare apparaten de 3D-opnamen realiseren en hoe de makers ervan de 3D-opnamen kunnen laten zien wordt regelmatig getoond en besproken in het 3D-Bulletin. Ook kunnen de leden van de NVvS de resultaten van 3D-opnamen zien tijdens de 5x per jaar te organiseren 3D-projecties in Huizen. Kijk voor alle activiteiten van de vereniging op de website www.stereofotografie.nl.

Stereoscopische technieken geven foto’s extra dimensies - 2 Stereoscopische technieken geven foto’s extra dimensies - 3 Stereoscopische technieken geven foto’s extra dimensies - 4

In de nieuwste uitgave van het 3D-Bulletin is er veel aandacht voor de jaarlijks de houden stereofotocompetitie met een breed deelnemers veld en een grote variatie aan 3D-opnamen. Uitgave 216 brengt informatie over fantogrammen, het resultaat van een zoektocht naar een 3D-close-up-lens en een verslag van het 22e ISU congres in de Duitse stad Lübeck met een uitgebreide 3D-fotorapportage en nog veel meer aantrekkelijke informatie over 3D-fotografie.

Het periodiek Stereoscopy is een 4x per jaar verschijnende publicatie van de ISU-International Stereoscopic Union. Elke twee jaar wordt onder de naam ISU World Congress een meerdaags 3D-evenement georganiseerd in een land met een actieve 3D-club. Deze club, vereniging of organisatie is gastheer en organisator van het 3D -wereldcongres. Het 23e ISU Congress zal in 2021 plaatsvinden in Tsjechië.