Optische en visuele illusies voor aantrekkelijke bladen

7 mei 2020

Liefhebbers van tijdschriften en andere publicaties met en over optische en visuele illusies werden in maart 2020 verrast door een uitgave van het tijdschrift GEO. Op uitgave 04-2020, die al half maart beschikbaar was in de losse verkoop, staat namelijk een fascinerende afbeelding van het type optische illusie. Door de verkoopbeperkingen in diverse winkels, kiosken en andere verkooppunten en de wens om zoveel mogelijk thuis te blijven hebben wij onvoldoende kunnen speuren naar de nieuwe tijdschriften voor de OF-collectie met diverse onderwerpen.

Optische en visuele illusies voor aantrekkelijke bladen

Tijdschrift GEO met illusies in uitgave 04-2020.

Tijdens ons bezoek aan de supermarkt zagen wij één van onderstaande tijdschriften en na het omslaan van de omslag was de verrassing extra compleet. In een redactionele toelichting op deze uitgave zagen wij dat er vier verschillende edities zijn uitgegeven. Uiteindelijk konden wij met hulp van de uitgever beschikken over alle uitgaven van dit bijzondere nummer van GEO. De redactie van GEO koos voor illusies als het titelthema en presenteert in een groot artikel voor een uitgebreide benadering van dit spectaculaire onderwerp.

Optische en visuele illusies voor aantrekkelijke bladen - 2 Optische en visuele illusies voor aantrekkelijke bladen - 3 Optische en visuele illusies voor aantrekkelijke bladen - 4

De schrijfster Jenny Niederstadt presenteert roterende slangen, gebogen rechte lijnen, pulserende vormen en heel veel informatie over optische en visuele verschijnselen, die onze hersenen volledig op hol kunnen brengen. Het artikel bevat een groot aantal afbeeldingen op paginagrootte, dat zorgt voor magische en fascinerende beeldeffecten.