Superperspectieven vormen 3D kunstwerken

23 april 2013

Het afgebeelde werk “Book Mountain” van de Engelse kunstenaar Patrick Hughes is een verrassend voorbeeld van kunst met een extra dimensie in de afmetingen door zijn unieke vorm van spelen met optische illusies. De afwisselende uiteinden van de weergegeven boeken suggereren de kijker dat er sprake is van een diepte. Dat is er in werkelijkheid ook!

Superperspectieven vormen 3D kunstwerken

Het schilderij is 23 cm diep door vooraf piramide-achtige vormen op het oppervlakte aan te brengen. Daarna is de beschildering voltooid en langslopende kijkers zien een magisch schouwspel. Door de opbouw draait het beeld telkens mee met de looprichting van de kijkers.

Het is spannend om achterom te kijken of het “vaste” beeld werkelijk meebeweegt. Sommigen lopen terug om te overtuigen. Op deze wijze zijn al honderden originele werken ontstaan en opgenomen in verzamelingen over de gehele wereld. In galerie Flowers in Londen vinden regelmatig exposities plaats met nieuwe werken. Tot en met 18 mei 2013 toont de galerie onder de titel “Superspectivism” zijn nieuwste werk voor kopers, liefhebbers en verzamelaars.

Flowers Gallery, 21 Cork Street, GB-London W1S 3LZ, www.flowersgallery.com

Afb. "Book Mountain", 2013, Patrick Hughes, olieverf op doek, 80 x 90,5 x 23 cm


Gerelateerde artikelen