Surrealistische kunst in een fascinerende verzameling

12 mei 2014

De kunstcollectie Ulla en Heiner Pietzsch geldt internationaal als één van de grootste en mooiste collecties met surrealistische kunst en omvat fascinerende kunstwerken van Max Ernst, Joan Miró, Yves Tanguy, René Magritte, André Masson, Salvador Dalí en Paul Delvaux.

Surrealistische kunst in een fascinerende verzameling

Bilderträume

Daarnaast bevat de collectie talrijke kunstwerken en kunst- uitingen van vele andere kunstenaars uit de kring van de surrealisten. Een deel van de privé collectie bevindt zich in het huis van Ulla en Heiner Pietzsch in Berlijn. Het grootste deel is echter voortdurend op reis langs diverse internationaal bekende musea. In 2009 bevond zich een deel van deze kunstcollectie in de Neue Nationalgalerie in Berlijn.

Bij de expositie “Bilderträume” verscheen een juweel van een kunstboek met de vele schatten uit de kunstcollectie van Ulla en Heiner Pietzsch. Zij hebben een magische kunstschat met kunstwerken van de beste surrealistische kunstenaars ter wereld in hun bezit en laten daar kunstliefhebbers zoveel mogelijk van genieten. Het boek bevat een aantal zeer waardevolle teksten over de kunst en de kunstenaars en laat in een voortreffelijke redactionele opmaak en een magnifiek typografisch ontwerp de lezers genieten van de werken en van de kunstenaarsportretten met foto’s uit het leven van de bijzondere groep kunstenaars als representanten van het surrealisme. Dit geweldig mooi uitgevoerde kunstboek mag niet ontbreken bij de kunstliefhebber.

ISBN 978-3-7913-4370-9, “Bilderträume”, Anke Daemgen, e.a., Prestel Verlag, 2009, 292 pagina’s.


Gerelateerde artikelen