Surrealistische kunstwerken te zien in Museum Boijmans

19 oktober 2016

In de periode van 11 februari tot en met 28 mei 2017 toont het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam onder de titel “Gek van surrealisme” surrealistische topstukken van Salvador Dalí, Joan Miró, René Magritte en Max Ernst. De topstukken zijn afkomstig uit vier Europese privéverzamelingen en voor de expositie wordt tevens samengewerkt met gerenommeerde musea in Edinburgh en Hamburg. Het museum laat de passie en belevingswereld zien van deze vier kunstenaars en hun verdraaiingen van de werkelijkheid.

Surrealistische kunstwerken te zien in Museum Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen

“Gek van surrealisme” wordt een fantastische show van het surrealisme, die de geweldige en magische uitstraling laat zien van deze toonaangevende, inspirerende en internationale kunstbeweging en -stroming. De getoonde werken komen uit de kunstcollecties van Edward James (1907-1984), Ronald Penrose (1900-1984), Gabrielle Keiller (1908-1995) en het echtpaar Ulla en Heiner Pietzsch. De expositie sluit perfect aan bij het bezit van surrealistische kunst in de kunstcollecties van Museum Boijmans. Tegelijk met de expositie zal een catalogus worden uitgebracht met mooie kleurrijke afbeeldingen en essays van deskundigen uit de kunstwereld.

Surrealistische kunstwerken te zien in Museum Boijmans - 2 Surrealistische kunstwerken te zien in Museum Boijmans - 3 Surrealistische kunstwerken te zien in Museum Boijmans - 4
Verzamelaars van postzegels en tevens liefhebbers van surrealistische kunst worden regelmatig verrast op prachtig ontworpen postzegels met kunst.

Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, NL-3015 CX Rotterdam, www.boijmans.nl.


Gerelateerde artikelen