Thematische postzegels in de OF-postzegelcollecties

3 oktober 2018

Het postbedrijf van Hong Kong bracht in 2018 een bijzonder postzegelblok uit met het thema communicatie. Dit unieke product bevat een 3D-postzegel in de lenticulaire beeldtechniek en een tekst in Brailleschrift, die overeenkomt met de gedrukte tekst op het postzegelvelletje. In de 3D-zegel zijn meerdere bewegingen verwerkt.

Thematische postzegels in de OF-postzegelcollecties

Postzegels zorgen voor oplettendheid bij verzamelaars.

Het bioscoopfenomeen Frankenstein bestaat dit jaar 200 jaar. De schepping van Mary Shelley is vastgelegd in de bekende 3D lenticulaire beeldtechniek op een £ 3 postzegelblok uit Jersey. Door beweging van het blokje zijn meerdere bewegingen in de voorstelling zichtbaar.

Thematische postzegels in de OF-postzegelcollecties - 2 Thematische postzegels in de OF-postzegelcollecties - 3 Thematische postzegels in de OF-postzegelcollecties - 4
België 2018, de spiraalvorm, Zegels Mi.4831-35, Blok Mi.226.

Bij de Belgische Post verscheen het eerste postzegelblok in een vijfdelige reeks, die in de loop van vijf jaar zal verschijnen. De geometrie vormt een blauwdruk in de natuur, waarin een veelheid van vormen aanwezig is.

In de reeks vinden we een ster, een spiraal, meerhoekige wiskundige figuren en een cirkel. In 2018 ontdekken we de aanwezigheid van de spiraalvorm in de natuur en bij natuurelementen. Postzegelverzamelaars van het thema Wiskunde zullen nu altijd kijken naar natuurvormen.


Gerelateerde artikelen