Thematische uitgaven geven maatwerk voor onderwijs (2)

30 mei 2022

Het geheel bevat namelijk vele waardevolle aanzetten voor inhoudsvolle en leerzame lessen in het kunstonderwijs. In het toelichtende gedeelte heeft de redactie gezorgd voor een uitgebreide bijdrage over licht, waarin wordt ingegaan op het natuurkundige karakter van licht en lichtstralingen.

Thematische uitgaven geven maatwerk voor onderwijs (2)

Kunst: thema Licht, themapakket tijdschrift Kunst nr. 65.

Daarna volgt een reeks van ideeën en aanbevelingen met onderwerpen als “Lichtkunst - Het spel van licht en schaduw”, “Transparante kleurenvensters”, “Kleurrijke lampenobjecten” en “Een lichtspel met fluorescerende kleuren”. Dit gedeelte sluit af met een aanbeveling voor het raadplegen van beschikbare literatuur en dankzij QR-code’s kunnen diverse films worden bekeken.

Thematische uitgaven geven maatwerk voor onderwijs (2) - 2 Thematische uitgaven geven maatwerk voor onderwijs (2) - 3 Thematische uitgaven geven maatwerk voor onderwijs (2) - 4
Postzegels geven inspiratie bij de kunsteducatie.

Direct hierna bevat het tijdschrift een reeks aan opgaven, waaronder de kennismaking met de camera obscura, het prisma-experiment en vergezichten door het toepassen van perspectief en het creëren van de dieptewerking. Het tijdschrift sluit af met essays over de fascinatie van licht verwerkt in de kunst. “Kunst” maakt deel uit van een reeks aan tijdschriften, die in een frequentie van vier uitgaven per jaar telkens wordt uitgebreid. Een geweldige serie educatieve uitgaven ter voorbereiding van boeiende lessen kunstzinnige vorming.

Kunst: thema Licht, themapakket tijdschrift Kunst nr. 65, Katja Heckes, Friedrich Verlag, 2021, 48 pagina’s + materiaalpakket, bestelnummers 19365 en 19765, € 35,95. Voor aanvullende informatie en het plaatsen van een bestelling raadpleeg www.kunst5-10.de.


Gerelateerde artikelen