Tijdschriften dragen bij aan waarderingen 3D fotografie

30 november 2013

De 3D-cover van het Belgische tijdschrift Ché (oktober 2010) zorgt voor aandacht voor de ontwikkelingen van 3D systemen en 3D film- en fotografietechnieken.

Tijdschriften dragen bij aan waarderingen 3D fotografie

Collector's item Ché in 3D

De geslaagde 3D foto in de lenticulaire techniek is een uniek collector’s item geworden door de hoge kwaliteit van opnamen en de computeromzetting daarvan in een 3dimensionale foto. De redactie van Ché is terecht trots op het bereikte resultaat en de verkoopcijfers van de speciale uitgave. In het tijdschrift is een beschrijving gegeven van het werk voor het realiseren van het 3D-effect op de cover. Het Belgische bedrijf Crea Printing zorgde voor de productie van de 3D-plaat door het overzetten van tientallen fotografische opnamen in een driedimensionale lenticulairdruk. In Ché vindt de lezer overigens leuke reisverhalen, mode, auto’s, vrije tijd, kunst en cultuur, maar bovendien veel over 3D.

In een redactionele bijdrage over 3D is een uitgebreid beeld geschetst over de grote goocheltruc om meer echte perspectief en diepte te brengen in het platte vlak van de moderne video- en filmbeelden. Het lijkt te gaan lukken na ruim 50 jaar experimenteren met de eerste getekende beelden en later met bewegende beelden. Ché geeft een overzicht van de 3D ontwikkelingen en laat de lezer kennismaken met brillen en andere 3dimensionale beeldtechnieken. Hoe het 3D-effect door ons wordt ervaren is duidelijk beschreven en het artikel geeft tevens een beeld van het nu al beschikbare materiaal en tips over de beeldapparatuur. De Ché van oktober 2010 is extra interessant door een recensie over de inhoud van het nieuwe boek “3D Street Art” met 3D straatkunst. Dit dikke boek gaat over de prachtige magische 3D straattekeningen.


Gerelateerde artikelen