3D lenticulair plaatje geeft extra waarde aan een cover

1 december 2013

Met het derde nummer van 2011 van het kwartaaltijdschrift “weiter.vorn” brengt het Duitse onderzoeksinstituut Fraunhofer resultaten uit wetenschappelijk onderzoek dichter bij het publiek, het bedrijfsleven en bij het onderwijs.

3D lenticulair plaatje geeft extra waarde aan een cover

weiter.vorn 3-2011

Bijzonder aan deze uitgave is het gebruik van een lenticulair plaatje op de voorzijde van het tijdschrift. Het kleine 3D plaatje is nauwelijks te zien in het ontwerp van de titelzijde, maar laat overduidelijk de mogelijkheden zien van de kracht van een driedimensionale beeld. Het 3D-plaatje op de monitor van de 3D videocamera laat op uitstekende wijze de lezers kennismaken met een geslaagde toepassing van lenticulaire beeldtechniek. Het eerste artikel in dit hoog informatieve tijdschrift gaat over de explosieve groei in de wereld van 3D beelden. Film en video in 3D veroveren de bioscopen, computers en de huiskamers. Het publiek waardeert driedimensionale projecties van beelden en het gebruik van een speciale 3D bril is niet echt een probleem voor de kijkers. In het betreffende artikel geeft de auteur ook een beeld van de geschiedenis van de 3D-techniek en de eerste voorzichtige stappen op weg naar het huidige driedimensionale tijdperk. De gebroeders Lumière kwamen al in 1895 met de korte 3D-film productie “L’arrivée d’un train à la ciotat”. In 1922 volgde pas de stomme film “The Power of Love” in de rood-groen anaglyfentechniek en met gebruik van een rood-groen bril.

De eerste 3D geluidsfilm was de Italiaanse 3D film “Nozze vagabonde”. In het Fraunhofer tijdschrift staan ook artikelen over een schoon milieu, effectieve accu’s, optimaal geluid bij telefoongesprekken en nieuwe toepassingen voor laserlicht en een afstandsbediening uit de losse hand. Het tijdschrift is gratis verkrijgbaar. Voor meer informatie www.fraunhofer.de.


Gerelateerde artikelen