Tijdschriften ontspannen en brengen veel informatie

20 maart 2017

Regelmatig brengen wij onze lezers op de hoogte van beschikbare tijdschriften met informatie, afbeeldingen en speciale artikelen uit de OF-interessegebieden en die tevens aan onze OF-tijdschriftencollectie zijn toegevoegd. Zo heeft het tijdschrift TV Wissen nr.26 van 3-12-2015 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de relativiteitstheorie aandacht voor het werk van Albert Einstein. TV Wissen is specifiek bedoeld voor een uitgebreid overzicht van tv-programma’s, maar is ook aantrekkelijk door de vele korte en langere artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Tijdschriften ontspannen en brengen veel informatie

Kijk regelmatig naar nieuwe tijdschriften bij uw tijdschriftenwinkel

Het tijdschrift bevat een bijlage over het leven en vooral de geweldige kunstwerken van de beroemde Italiaanse schilder en beeldhouwer Michelangelo Buonarroti (1475-1564). Hij schilderde onder andere de wereldbekende illusionistische beschilderingen in de Sixtijnse kapel in Rome. Op de bijgevoegde poster is dit meesterwerk afgedrukt. In mei 1508 begon hij aan het beschilderen van het gewelfde plafond. Vele motieven en details in dit huzarenstuk zijn nog steeds onderwerp van studie en onderzoek door onderzoeksexperts en wetenschappers. Het geheel is een waardevolle aanvulling op de OF-tijdschriftencollectie.

Tijdschriften ontspannen en brengen veel informatie - 2

De titelzijde van het populair wetenschappelijk tijdschrift Oyla nr.9-2016 hoort bij serie tijdschriften over en met illusies en onmogelijke figuren. De overbekende onmogelijke driehoek zorgt nog steeds voor inspiratie bij ontwerpers, reclamemakers en wiskundigen. In het tijdschrift Oyla geven interessante artikelen uit verschillende vakgebieden informatie en wetenswaardigheden.

Oyla wordt uitgegeven in Kazakhstan. Bij het doorbladeren van de uitgave zien we aan de hand van de plaatjes boeiende verhalen uit de geschiedenis en bijdragen over de huidige situaties, zoals die van de olieindustrie in Kazakhstan. In een uitgebreid artikel over dobbelen en kansberekening staat de wetenschappelijke benadering van Blaise Pascal centraal. Wij ontvingen een exemplaar van dit tijdschrift tijdens het bezoek aan de Frankfurter Buchmesse. Een interessante uitgave. Voor informatie www.oyla.xyz.


Gerelateerde artikelen