Tijdschriften voor collecties van Optische Fenomenen

28 mei 2017

Met enig geduld en snuffelen in de schappen van diverse kiosken en boekwinkels met verkoop van tijdschriften, konden wij recent weer twee tijdschriften toevoegen aan de uitgebreide tijdschriftencollecties van Optische Fenomenen. Voor het thema Anaglyfen vonden wij op de uitgave van Der Spiegel 20-2017 een 3D-foto van de nieuwe president van Frankrijk. Een 3D-anaglyfenbril ontbreekt echter bij het blad.

Tijdschriften voor collecties van Optische Fenomenen

Der Spiegel en The Economist

De titelzijde van The Economist van 20 mei 2017 bevat de contouren van een bekend iconisch symbool. Van oorsprong is de zogenoemde Davidster een spiritueel teken in de uitvoering van een hexagram en gevormd door een combinatie van twee gelijkzijdige driehoeken. De ontwerper van de titelzijde van The Economist koos voor een grafische combinatie van twee onmogelijke driehoeken.

Tijdschriften voor collecties van Optische Fenomenen - 2

Het tijdschrift behoort nu tot de internationale collectie tijdschriften met het thema Optische Illusies op tijdschriften. Wij verzoeken u om ons op de hoogte te brengen van tijdschriften met een bijzonder ontworpen cover, die past in de OF-Tijdschriftencollecties. De covers van onze tijdschriftencollecties zijn digitaal beschikbaar voor exposities.

Volg ons ook op twitter: @fenomenen en facebook: @optischefenomenen.nl. De artikelen in Optische Fenomenen verschijnen namelijk op twitter en facebook en bevatten veelal extra illustraties.


Gerelateerde artikelen