Toen een onbegrepen genie, nu eindelijk zijn erkenning

28 december 2016

Op 14 november 1716 eindigde het leven van de Duitse universeel geleerde en in zijn tijd één van de knapste wiskundigen Gottfried Wilhelm Leibniz (1646-1716). Hij werd geboren in Leipzig en overleed in Hannover. Leibniz wordt beschouwd als één van de grootste denkers van de 16e eeuw. Naast wiskundige was hij filosoof, logicus, natuurkundige, historicus, rechtsgeleerde en diplomaat.

Toen een onbegrepen genie, nu eindelijk zijn erkenning

Gottfried Wilhelm Leibniz

Hij beschreef de differentiaal- en integraalrekening en bedacht een rekenmachine, die kon vermenigvuldigen, delen en worteltrekken. Ook wordt hij beschouwd als de gondlegger van het logische formalisme. Ter ondersteuning van de activiteiten, herdenking en aandacht voor de 300e sterfdag van de nieuwsgierige en optimistische Leibniz schreven meerdere tijdschriften en andere uitgaven over het leven en werk van deze overtuigende geleerde.

Toen een onbegrepen genie, nu eindelijk zijn erkenning - 2 Toen een onbegrepen genie, nu eindelijk zijn erkenning - 3 Toen een onbegrepen genie, nu eindelijk zijn erkenning - 4
Door het verzamelen van postzegels blijft men op de hoogte van alle feiten en gebeurtenissen over de door u te kiezen wetenschappers.

Het tijdschrift voor politieke cultuur “Cicero” (augustus 2016) presenteert een uitgebreid bericht over bijzondere feiten uit het leven van Leibniz. Met een portret van Leibniz op de titelpagina is een opvallende uitgave ontstaan. “Spektrum der Wissenschaft” presenteerde ook een exclusief portret en meerdere artikelen over zijn leven.


Gerelateerde artikelen