Toenemende belangstelling voor de 3D-stereofotografie

6 juli 2020

De nieuwste uitgave van het 3D-Bulletin, het verenigingsblad van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie, heeft op de titelpagina van nummer 217 een 3D-beeld in anaglyfentechniek van het coronavirus, dat er mede voor heeft gezorgd dat de vereniging meerdere 3D-projectiedagen heeft moeten afzeggen. Er komen ongetwijfeld weer betere tijden dat de leden weer kunnen deelnemen aan de altijd gezellige 3D-projecties in de vaste locatie van ’t Visnet in Huizen (NH).

Toenemende belangstelling voor de 3D-stereofotografie

Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie

Het periodiek 3D-Bulletin verschijnt drie keer per jaar. De hoofdredactie en vormgeving is in handen van Dennis Boersma, die tevens de voorzitter is van de NVvS. Door de inhoud van het Bulletin blijven de leden op de hoogte van de ontwikkelingen en noviteiten in de mogelijkheden van de digitale 3D-fotografie en de nieuwste digitale ondersteuningen door software en apparaten.

Door de rijke geschiedenis van de NVvS is er natuurlijk ook aandacht voor de 3D-analoge fotografie. Een aantal leden van de vereniging heeft het initiatief genomen om te starten met een verkenning naar de mogelijkheden om een archief te bouwen met stereofoto’s om de schat aan beschikbare 3D-foto’s en 3D-dia’s als erfgoed te bewaren. In het Bulletin staan voorts bijdragen over met maken van 3D-close-ups met de iPhone en een artikel over het maken van stereobeelden met een 3D-video-camera, die je oorspronkelijk cadeau kreeg bij aankoop van een LG 3D-tv.

Toenemende belangstelling voor de 3D-stereofotografie - 2 Toenemende belangstelling voor de 3D-stereofotografie - 3

Een lang artikel “2D naar 3D met Google Colab en SPM” geeft uitgebreid de mogelijkheden weer om 2D-foto’s om te zetten naar 3D. En natuurlijk bevat het Bulletin een schat aan 3D-stereoscopische afbeeldingen. Voor meer informatie over de activiteiten van de NVvS of een lidmaatschap van de NVvS kijk op www.stereofotografie.nl.

De eerstvolgende 3D-projectiedag staat in Huizen gepland voor 26 september 2020. Aan het begin van 2020 verscheen bij de 3D-vereniging een speciale editie van het 3D-Bulletin onder de titel “Uitgelicht 1”. De inhoud van “Compositie in Stereo” is voor leden beschikbaar op de website van de vereniging. De inhoud bevat een reeks verschenen artikelen uit het 3D-Bulletin.


Gerelateerde artikelen