Ultra-realistisch 3D beeld dankzij digitale holografie

1 oktober 2013

Bij uitgeverij CRC Press (een onderdeel binnen de Taylor & Francis Group) verscheen een omvangrijk studie- en referentieboek onder de titel Ultra-Realistic Imaging met een overzicht van de ontwikkelingen en geavanceerde technieken en systemen in de analoge en digitale productie van kleurhologrammen.

Ultra-realistisch 3D beeld dankzij digitale holografie

Ultra-realistic imaging

De deskundige auteurs van dit geweldige studieboek zijn grondig te werk gegaan en brachten alles over holografie in woord en beeld en met mathematische en fysische achtergronden. De nieuwste ontwikkelingen in holografie leveren 3D-hologrammen op met scherpe beelden met een ultrahoge resolutie voor commercieel en industrieel gebruik voor medische 3D-opnamen, beveiligingen en toepassingen in de consumentensector. In een zeer interessante inleiding geven de auteurs een beeld over de historische ontwikkelingen in het realiseren van 3D-hologrammen en alle bijbehorende pioniers en verschillende holografische opname- en weergavetechnieken. De lezer maakt ook kennis met de bijzondere waarde van de techniek van de Lippmann fotografie, de verschillende typen lasers voor uiteenlopende toepassingen en hologramsoorten, de mogelijkheden van kleurhologrammen en vooral de mathematische en technische achtergronden van de digitale holografie. Een publicatie voor iedereen in relatie tot de mogelijkheden van holografie in een geweldig scala van zinvolle toepassingen.

ISBN 978-1-4398-2799-4, “Ultra-realistic imaging”, Hans Bjelkhagen en David Brotherton-Ratcliffe, CRC Press, 2013, 638 pagina’s.


Gerelateerde artikelen