Fascinerende geschiedenis fenomeen licht

30 mei 2013

Het licht als optisch verschijnsel is voor ons zo vanzelfsprekend, dat wij in het algemeen niet stilstaan bij de geheimen of het ontstaan en de opbouw van het gewone natuurlijke licht. Dat licht ook tevens een natuurkundig verschijnsel is blijkt uit de resultaten van studies en onderzoeken door de eerste wetenschappers, filosofen, denkers en astronomen.

Fascinerende geschiedenis fenomeen licht

Licht: Die faszinierende Geschichte eines Phänomens

In de allereerste geschriften wordt al zeer veel informatie over licht als fenomeen gegeven. Op zoek naar verklaringen is de mens veel te weten gekomen over het fascinerende fenomeen dat wij al eeuwen licht noemen. De auteur van het uiterst informatieve en zelfs spannende boek door de onthullingen van vele geheimen, heeft alles over ons licht en de vele moderne innovatieve lichtbronnen in zijn publicatie samengebracht.

Alle forse stappen en vooral alle detailleringen in het verzamelen van kennis over het natuurlijke licht en de kunstmatige lichtbronnen zijn beschreven in dit voortreffelijke boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de pakkende geschiedenis van de wetenschap van het licht vanaf de oerknal tot en met fotonica.

Zo ontdekte Herschel zelfs het onzichtbare infraroodlicht, Römer de snelheid van het licht, Ptolemeus lichtbreking en Einstein de lichtdeeltjes en de kromme lichtstralen. Ook beschrijft hij hoe Gabor zijn holografie uitvond, Maiman de laser en Edison de gloeilamp. Wat in SF-films nog fantasie leek wordt steeds meer echt. Het wonder van het licht is onderhoudend beschreven in dit inspirerende boek.

ISBN 978-3-7766-2711-4, “Licht”, Rolf Heilmann, Herbig Verlag, 2013, 254 pagina’s


Gerelateerde artikelen