Uw eigen foto’s en video’s in 3D opnemen en presenteren (1)

25 september 2018

Foto-, film-, dia- en video-opnamen zijn beelden en voorstellingen die bestaan uit tweedimensionale opnamen en die op verschillende manieren en methoden kunnen worden bekeken, respectievelijk worden geprojecteerd. Door de komst van digitale foto-, film- en videocamera’s en bijbehorende apparaten, systemen en projectoren vindt het bekijken van de digitale beelden nog steeds op een vergelijkende methode in 2D plaats.

Uw eigen foto’s en video’s in 3D opnemen en presenteren (1)

3D-Fotos und -Videos

Een bijzonder voordeel van de moderne digitale apparatuur zijn de vele mogelijkheden van bewerkingen van de opgenomen stilstaande en bewegende beelden. Door het gebruiken van speciaal ontwikkelde software is het mogelijk om bijzondere beeldeffecten toe te voegen aan de te bekijken opnamen. Zo kunnen de 2D beelden op eenvoudige wijze door gebruik te maken van de conversiemethode veranderen in 3D-beelden. Het beeldeffect dat dan ontstaat is verbluffend van inhoud en uitstraling.

Met behulp van de meeste uitvoeringen van een smartphone kunnen de gebruikers al snel driedimensionale beel-den opnemen en bewerken. Momenteel zijn er meerdere methoden en technieken voor het realiseren van 3D stilstaande en bewegende beelden beschikbaar. Om met succes te beschikken over kwaliteit in 3D beelden is het noodzakelijk om de theorie en de praktijk van stereoscopische driedimensionale beeldtechnieken te beheersen.

Uw eigen foto’s en video’s in 3D opnemen en presenteren (1) - 2 Uw eigen foto’s en video’s in 3D opnemen en presenteren (1) - 3
De Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie is het actieve platform voor 3D-beeldtechnieken.

Het nieuwe studie- en informatieboek van expert en auteur Günter Pomaska onder de titel “3D-Fotos und -Videos” geeft op een heldere, begrijpelijke en praktisch gerichte wijze alle theoretische grondbeginselen en praktische tips om direct aan de slag te gaan om in 3D te gaan fotograferen en te gaan filmen met moderne digitale apparaten. De auteur behandelt stap voor stap de handelingen die gedaan moeten worden om uiteindelijk eigen 3D-opnamen te maken, te bewerken en in 3D te presenteren. (wordt vervolgd).

ISBN 978-3-446-45630-3, “3D-Fotos und -Videos”, Günter Pomaska, Carl Hanser Verlag, 2018, 288 pagina’s.


Gerelateerde artikelen