Uw eigen foto’s en video’s in 3D opnemen en presenteren (2)

27 september 2018

Vakantieplaatjes krijgen een extra dimensie door ze voor een gezelschap in 3D te presenteren als stereoscopische beelden of als beelden in de anaglyfenbeeldtechniek. Bij de beide methoden van presentaties is het gebruik van 3D optische hulpmiddelen noodzakelijk voor het realiseren van een optimaal visueel ruimtelijk effect. Het gebruik van de lenticulaire beeldtechniek is voor het tonen van een 3D-beleving in een presentatie eenvoudiger te realiseren.

Uw eigen foto’s en video’s in 3D opnemen en presenteren (2)

3D-Fotos und -Videos

Van al deze technieken en andere beschikbare technieken vindt de lezer zeer interessante theoretische en praktische inleidingen en verklaringen. De inhoud van dit praktische leer- en instructieboek is absoluut geschikt alle liefhebbers van driedimensionale analoge en digitale fotografie, film en video en andere vormen van beeldvorming door bijvoorbeeld 3D-shutter- en 3D-VR-tech-niek , 3D-rood-cyaanbril, 3D-panorama’s, 360º-opnamen en mixed reality.

Het boek geeft voor zowel professionele als voor de amateurs en beginners maatgerichte tips en achtergronden over 3D-beelden en de nieuwste ontwikkelingen op de gebieden van apparatuur en softwareprogramma’s en geeft dankzij een persoonlijke code in het boek toegang tot de e-boek uitvoering. Voor de complete behandeling van het onderwerp bevat het boek 9 samenhangende hoofdstukken. De eerste twee hoofdstukken bevatten een inleiding over het fenomeen stereoscopie en een historisch overzicht over het ontstaan van stereoscopie en apparatuur van toen.

Uw eigen foto’s en video’s in 3D opnemen en presenteren (2) - 2 Uw eigen foto’s en video’s in 3D opnemen en presenteren (2) - 3
De Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie is het actieve platform voor 3D-beeldtechnieken.

In het derde deel komt de theorie van ruimtelijke beelden aan de orde. Daarna volgen hoofdstukken als analoge 3D-fotografie, hybride stereoscopische bewerkingen, digitale 3D-fotografie en van 3D-foto naar 3D-video. 3D-bewerkingsprogramma’s als StereoPhoto Maker en 3DCombine zijn toegelicht. In hoofdstuk 8 is er tevens aandacht voor de moderne printerdruk van 3D-modellen. In het laatste hoofdstuk volgt de presentatie. Een trefwoordenregister sluit dit boek af.

ISBN 978-3-446-45630-3, “3D-Fotos und -Videos”, Günter Pomaska, Carl Hanser Verlag, 2018, 288 pagina’s.


Gerelateerde artikelen