Schat aan historische foto’s fotografieveiling bij Breker

16 september 2018

Het aanbod op de traditioneel in de herfst plaatsvindende Fotografie- & Filmveiling bij het veilinghuis Auction Team Breker op zaterdag 29 september 2018 biedt een extra groot aanbod aan klassieke en historische foto’s voor verzamelaars, fotografie- en filmmusea en foto-instituten. Voorafgaand aan de veiling kunnen de stukken beoordeeld worden en kan er via internet tot een bepaald tijdstip worden geboden.

Schat aan historische foto’s fotografieveiling bij Breker

Kijkkasten en stereokaarten, stereoviewers en fotoboeken met 3D stereoscopische beelden.

Kijk voor de juiste tijdstippen op de site van het veilinghuis en koop voor alle informatie nu al de geïllustreerde catalogus voor € 28. Op de kijkdag op vrijdag staat er voor belangstellenden een buffet klaar tussen 17 en 19 uur. Op de voorzijde van de waardevolle catalogus staan al vele te veilen stukken afgebeeld. Het aanbod begint met een groot aantal Rollei reflexcamera’s, Canon, Exakta, Kodak en Nikon fotocamera’s en met diverse andere merken camera’s.

Natuurlijk worden er ook camera’s van het merk Leitz in diverse en bijzondere uitvoeringen aangeboden. Ook veel bijbehorende lenzen staan afgebeeld in de catalogus. Enkele Linhof en Hasselblad fotocamera’s maken het aanbod compleet. Het aanbod omvat tevens een reeks optische instrumenten als microscopen en telescopen, minifotocamera’s en een ruim aanbod aan stereocamera’s uit de 19e en 20e eeuw, met bijbehorende kijkkasten en stereokaarten, stereoviewers en enkele fotoboeken met 3D stereoscopische beelden.

Antieke platencamera’s en antieke lenzen zorgen voor aantrekkelijke objecten voor verzamelaars. Het forse aanbod aan antieke en modernere fotomateriaal is begeerd bij fotoverzamelaars. De catalogus sluit af met antieke laterna magica projectoren en optisch speelgoed met bewegend beeld en enkele ouderwetse filmprojectoren.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen, www.Breker.com.