Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43b)

14 september 2022

Samen met Ludo hebben wij meerdere expositie kunnen organiseren in Belgische culturele centra in Vlaanderen. In het begin van deze serie exposities werden beschikbare hologrammen gecombineerd met kunstwerken met de thema’s optische en visuele illusies en andere visuele verschijnselen. Ook eigen kunstopstellingen van Ludo waren er regelmatig te bewonderen. Deze exposities werden door het bezoekende publiek zeer gewaardeerd. Wij zorgden voor de kunstwerken van Jos de Mey en Dirk Huizer als een bijdrage voor de exposities in een samenwerking met deze kunstenaars.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43b)

Het Holoblad

De inhoud van de drie unieke uitgaven is ook nu nog zeer informatief voor liefhebbers van holografie, hologrammen en holografische opname- en weergavetechnieken. Het allereerste artikel in nummer 1 is geschreven door Ludo Mich onder de titel “Inleiding tot de holografische cinema”. Hij beschrijft de geschiedenis over het bestuderen van het fenomeen licht, de komst van beeldtechnieken en beeldbewegingen, het ontstaan van foto- en filmbeelden en de ontdekking van holografie.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43b) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43b) - 3 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43b) - 4
Holoblad nummer 2 juni 1985 1e jaargang

Maurits De Caluwé vertelt alles over holografie en het realiseren van een driedimensionaal beeld dat bekend werd als het hologram. Ook de onderwerpen als “Holografische interferometrie”, “Het holografisch geheugen” en “Holografie en vormherkenning” geven een gedetailleerd beeld van het wonderlijke verschijnsel en de toepassingen van de holografie. In het tweede nummer van het periodiek geeft Ludo Mich nog eens een compacte beschrijving van het principe en het realiseren van een holografisch beeld. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen