Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43c)

15 september 2022

In het artikel “Beschouwingen over holografie” geeft Maurits De Caluwé een overzicht van moeizame ontwikkelingen om de kennis en ervaringen van technici over de praktische toepassingen van het principe van holografie als meetinstrument in de vervormingsanalyse, tezamen met natuurkundigen, kunstenaars en commerciële personen ook geschikt te maken voor een toekomst in de display-holografie.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43c)

Het Holoblad

Erik Stijns vertelt in zijn artikel “Lasers” alles over de werking, eigenschappen en typen van lasers. Deze uitgave bevat tevens een artikel over de baanbrekende werkzaamheden van Walter Spierings in Eindhoven en de commerciële activiteiten van Roel Voerman van het bedrijf Vision Products. Van een bijzondere technische en natuurkundige waarde is het artikel van Pierre Boone onder de titel “Toepassingen van holografie in niet-destructief onderzoek”.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43c) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43c) - 3 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (43c) - 4
Holoblad nummer 3 december 1985 1e jaargang

Het derde en mooiste nummer, maar helaas ook het laatste, bevat op de titelzijde een prachtig drukhologram. Het opent met een informatief artikel over holografie dat is geschreven door Bruno Ernst. Hij geeft een beeld van de theorie en praktisch gebruik van holografie en het maken en tonen van een holografische afbeelding. Holograaf David Dewar schrijft over de commerciële betekenis van holografie.


Gerelateerde artikelen