Veel besproken opinikrant vol met 3D illustraties

29 september 2014

Voor de uitgever en de redactie van de bekende Duitse opiniekrant Bildzeitung is de 3D uitgave van de veel gevraagde en gelezen krant een bijzondere ervaring geworden. De illustraties in de krant van 28 augustus 2010 zijn namelijk geheel in 3D anaglyfenbeeldtechniek gedrukt.

Veel besproken opinikrant vol met 3D illustraties

Bildzeitung van 28 augustus 2010

Met dit initiatief van de uitgever draagt de Bildzeitung bij aan het interesseren van grote groepen lezers voor de mogelijkheden van driedimensionale plaatjes en de wonderlijke beleving van de diepte in het beeld bij gebruik van de meegeleverde 3D anaglyfenbril. Het 3D project werd mogelijk gemaakt door de samenwerking met enkele partners. Een groot deel van de 3D-foto’s zijn exclusief gemaakt voor deze unieke en waardevolle Bildzeitung.

Veel besproken opinikrant vol met 3D illustraties - 2

De belangstelling bij het publiek voor 3D is nog steeds groeiende, maar er zal toch een verzadiging optreden. Extra in de belangstelling staan magische mogelijkheden van de 3D-TV en 3D-film. Het zijn vooral de verrassende 3D-beeldeffecten, die zorgen voor een vraag naar apparatuur en nieuwe 3D-films. Er zijn meerdere mogelijkheden en technieken beschikbaar om te kunnen genieten van de 3D-beeldtechniek. Ook voor het zelf realiseren van 3D-plaatjes en 3D-videofilms is de vraag groeiende. In de krant zijn meerdere voorbeelden besproken. Rondom het tijdstip van het verschijnen van de krant werden er enkele klassieke 3D-films in anaglyfentechniek vertoond door de tv-zender Arte. Op de site www.bild.de staat een schat aan 3D plaatjes. Een interview met James Cameron (regisseur van 3D-films) geeft een beeld voor de toekomst voor 3D. Alle advertenties zijn tevens in 3D uitgevoerd. De lezer maakt ook kennis met de historie van de 3D techniek en met enkele historische 3D-foto’s. Zelfs de meest actuele en spraakmakende nieuwsfeiten zijn door 3D-plaatjes geïllustreerd. Een 3D-uitgave om te lezen, te kijken en om toe te voegen aan de collectie van 3D uitgaven! Bij de redactie van OF kunnen exemplaren van deze opiniekrant in 3D besteld worden.


Gerelateerde artikelen