Veilinghuis Breker biedt assortiment stereocamera’s

3 september 2017

Tijdens de 143e speciale veiling “Photographica & Film” van Veilinghuis Breker op 23 september 2017 kunnen verzamelaars en gebruikers van klassieke camera’s en fotohistorische kostbaarheden hun collecties weer in ruime mate aanvullen. Onder leiding van de veilingmeester Uwe H. Breker heeft dit beroemde Keulse veilinghuis weer een schat aan historisch foto- en filmmateriaal bijeengebracht. Alle veilingstukken voor deze 143e veiling staan beschreven en afgebeeld in de stevige catalogus.

Veilinghuis Breker biedt assortiment stereocamera’s

143e speciale veiling Photographica & Film

De catalogus is nu al leverbaar voor een bedrag van € 28. De stukken zijn vooraf te bezichtigen op vrijdag en zaterdag voor aanvang van de veiling. Kijk voor de juiste tijden op de website www.breker.com. Ook de catalogus voor de nieuwe veiling is weer een juweel voor fotograficaverzamelaars. Op het gebied van historische foto’s vindt de bieder een schat aan originele foto’s als Daguerreotypie uit een periode rond het jaar 1841 en meerdere stereoscopische foto’s uit de tijd rond 1845. Voor verzamelaars van stereofotocamera’s is een enorm veilingaanbod beschikbaar met typen uit bijvoorbeeld de periode van de wisseling tussen de 18e en 19e eeuw.

Er is een ruime diversiteit aan merken in dit aanbod. En natuurlijk worden er meerdere kleine en grote stereokijkers, stereokaarten en 3D-verzameluitgaven uit de Raumbild series aangeboden. Onder typebenamingen Heidoscoop en Rolleidoscoop biedt de veiling twee stereoscopische fotocamera’s voor rolfilms aan. De catalogus biedt een overzicht van klapcamera’s, balgencamera’s en klassieke objectieven van diverse fabrikanten en merken uit diverse landen. Ook is er een aanbod aan optische apparaten, laterna magica en accessoires. Filmcamera’s, filmprojectoren en films sluiten het interessante aanbod af.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen.


Gerelateerde artikelen