Tijdschriften verzamelen is een uiterst boeiende hobby

4 september 2017

Verzamelaars van tijdschriften en andere regelmatig verschijnende periodieken kiezen natuurlijk niet voor het opbouwen van een verzameling van alle tijdschriften ter wereld. Zo’n verzameling laten wij over aan nationale en internationale bibliotheken. Bovendien is het fysiek nauwelijks mogelijk om die hoeveelheid op te slaan. Onze tijdschriftencollecties richten zich op specifieke thematische onderwerpen en personen die in hun werkzame leven een relatie hebben of hadden met onderwerpen uit de nieuwsbrief Optische Fenomenen.

Tijdschriften verzamelen is een uiterst boeiende hobby

OF-thematische tijdschriftencollecties

Regelmatig publiceren wij over de aanwinsten in de OF-tijdschriftencollecties. Voor regelmatige aanvullingen is het wel noodzakelijk om elke week een tijdschriftenwinkel, een boekhandel, een supermarkt, een kiosk, een bibliotheek of kortom alle plaatsen waar tijdschriften in de verkoop staan. Een bijzondere bron is natuurlijk het internet en vooral wanneer het gaat om internationaal verschijnende tijdschriften. In principe gaat het bij het verzamelen om de afbeeldingen op titelpagina’s met portretten van personen uit de wetenschap, techniek of kunstwereld.

Tijdschriften verzamelen is een uiterst boeiende hobby - 2 Tijdschriften verzamelen is een uiterst boeiende hobby - 3 Tijdschriften verzamelen is een uiterst boeiende hobby - 4

Voor de OF-tijdschriftencollecties met afbeeldingen gemaakt in een 3D-beeldtechniek staat altijd de driedimensionale uitvoering centraal. De meest gebruikte 3D-beeldtechniek in de afgelopen jaren is die van de lenticulaire beeldtechniek met soms meerdere bewegingen in het beeld. Omdat de meeste onderwerpen van titelpagina’s overeenkomen met onderwerpen uit de inhoud van de nieuwsbrief is er vaker aandacht voor die specifieke thema’s. Voor het werk en leven van wetenschapper Albert Einstein is er regelmatig aandacht in tijdschriften en op titelpagina’s.


Gerelateerde artikelen