Venus van Willendorf zorgt voor 3D postzegelfascinatie

13 februari 2014

De Oostenrijkse Post zorgde onlangs voor een opwindende filatelistische sensatie door de fascinerende en wereldberoemde Venus van Willendorf in driedimensies op een echte postzegel aan te laten brengen.

Venus van Willendorf zorgt voor 3D postzegelfascinatie

Steinzeit in Österreich 3D

Met de zogenoemde lenticulaire of ook wel de “ribbeltjes”-techniek genoemd, is het mogelijk om voorwerpen, sculpturen, personen, objecten of scènes in 3D af te beelden. Daarbij kan bovendien gekozen worden voor het aanbrengen van een extra beeldvariatie of van tientallen extra beelden. Het slechts 11 centimeter hoge authentieke beeldje is in driedimensies als het ware voor een rotsachtige holte geplaatst. Die keuze voor deze specifieke achtergrond maakt de 3D-postzegel nog attractiever voor verzamelaars van zegels en vooral voor liefhebbers van kunst.

Venus van Willendorf zorgt voor 3D postzegelfascinatie - 2 Venus van Willendorf zorgt voor 3D postzegelfascinatie - 3

Natuurlijk is het ook leuk om uw post te ontvangen met de 3D-postzegel met de Venus van Willendorf. De Oostenrijkse Post heeft de frankeerwaarde van de 3D zegel bepaald op € 3,75 en koos voor een zelfklevende uitvoering. Rondom deze unieke 3D-postzegel verscheen het uiterst informatieve, kleurrijke en aantrekkelijke boekje “Steentijd in Oostenrijk”. In een uitgesneden vierkantje in de omslag is de 3D zegel geplakt. In het boekje vindt de bezitter een velletje met acht exclusieve postzegels met details van het beeldje. Voor de postzegelverzamelaars verscheen tevens een eerste dag enveloppe met een opgeplakte en gestempelde 3D-postzegel. De drie filatelistische uitgaven zijn nu ook verkrijgbaar via de webshop van de nieuwsbrief Optische Fenomenen.


Gerelateerde artikelen