Verbluffende visuele illusies zorgen voor veel speelplezier

6 februari 2014

In de metalen doos van briefkaartformaat vindt de bezitter ervan 80 uiterst stevige afwasbare speel- en experimenteerkaarten om actief kennis te maken met optische en visuele illusies en andere fenomenen.

Verbluffende visuele illusies zorgen voor veel speelplezier

Optische Täuschungen aus der Dose

Op de voorzijde van de kaarten zijn de illusies weergegeven en op de achterzijde geeft de ontwerper van het kaartspel een heldere verklaring van het gegeven beeld- en lijnenspel. Daarmee wordt het geheim snel duidelijk. Met de twee testkaarten is het mogelijk om bij eventuele twijfels het raadsel, de vraag of de afwijking zelf op te lossen. Zo worden ogenschijnlijk kromme lijnen nagemeten en gecontroleerd of kunnen geconstateerde afwijkende kleuringen vastgesteld of gecorrigeerd worden. Daartoe bevat de testkaart een ponsgaatje. Ook vermeldt de achterzijde van de betreffende speelkaart nog aanvullende informatie. Met de viltstift kunnen diverse illusies nagetekend of aangevuld worden. Daarmee ontstaat bijna een collectieve mogelijkheid om elkaar te laten zien dat het tekenen van illusies geen eenvoudige zaak is. Het spel is ideaal voor het gebruik op school, in de huiselijke kring en op andere locaties.

Verbluffende visuele illusies zorgen voor veel speelplezier - 2 Verbluffende visuele illusies zorgen voor veel speelplezier - 3

ISBN 978-1-78232-050-0, “Optische Täuschungen aus der Dose”, Sam Taplin, Usborne Verlag, 2013, 80 kaarten, viltstift en testkaarten.

Afb. Voorbeelden uit de set van 80 speelkaarten met een kijkspel van ogenschijnlijk scheve lijnen.


Gerelateerde artikelen