Visuele illusies voor plezier op kantoor, school of thuis

3 november 2014

De wereldwijde aandacht voor het spelen met visuele illusies in reclame- en kunstuitingen, in educatieve uitgaven en in vele kunst- en leerboeken levert telkens nieuwe initiatieven, tijdschriften en speelkaarten op. De speelkaarten verschijnen in kleine en grotere uitvoeringen. Onlangs kwam er een set van 50 grotere kaarten met elk een afmeting van 16 x 10,5 cm op de markt.

Visuele illusies voor plezier op kantoor, school of thuis

Optische Täuschungen

Door de grootte liggen de kaarten goed in de hand en is de informatie op de kaarten goed zichtbaar en zonder problemen voor elke bezitter en gebruiker te lezen. Elke voorzijde geeft een klassieke illusie weer of laten merkwaardige afbeeldingen zien. Veelal afbeeldingen of geometrische figuren waarmee onze waarneming wat moeite heeft om te ontdekken wat er niet klopt of waarom het geheel gaat bewegen. Ge-
lukkig heeft de ontwerper van deze mooie set stevige kartonnen kaarten op de achterzijde een uitleg gegeven over de werking van de getoonde visuele illusie of van het optische en kleurenexperiment. Het kaartspel is geweldig voor gebruik op scholen.

Visuele illusies voor plezier op kantoor, school of thuis - 2
Voorbeelden uit het spel van 50 kaarten.

ISBN 978-3-7607-6286-9, “Optische Täuschungen”, vertaling door Ute Löwenberg, arsEdition, 2010, spel met 50 grootformaat kaarten.


Gerelateerde artikelen