Visuele waarnemingen vol met ultieme verrassingen

3 augustus 2017

De merkwaardige inhoud van het boekje “Memes - The ultimate book of optical illusion” zorgt bij alle lezers voor opwinding en sensatie. Het boekje in een pocket formaat bevat een sensationele verzameling van gewone en gemanipuleerde beelden uit de dagelijkse praktijk met telkens een bepaalde afbeelding of een suggestie van een optische of visuele illusie. Zomaar een bladzijde omslaan is er niet meer bij!

Visuele waarnemingen vol met ultieme verrassingen

Memes - The ultimate book of optical illusion memes

De bedenker van het boekje en de samensteller van de reuze verzameling van soms bedenkelijke voorstellingen geeft bij de meeste plaatjes een kleine toelichting, een aanbeveling of een korte instructie. In het boekje staan ook afbeeldingen van situaties, die wij elke dag kunnen tegenkomen op straat of in winkels. Soms speciaal ontworpen door inrichters van winkels, soms door een toevallige dubbelzinnigheid van de voorstelling of de plaatselijke situatie.

Het boekje bevat tevens een serie van de klassieke geometrische illusies en andere vormen van gezichtsbedrog en optische beeldtrillingen en beeldbewegingen. Bij meerdere plaatjes moeten kijkers langer kijken om uiteindelijk te kunnen constateren dat er sprake is van een dubbel beeld.
Met een Japans bankbiljet van 500 Yen is het mogelijk om een vermakelijk spelletje te spelen. Na het genieten van de plaatjes zullen liefhebbers van visuele en optische illusies de omgeving anders waarnemen.

ISBN 978-1-5431-2156-8, “Memes - The ultimate book of optical illusion memes”, Supreme Memes, print on demand, 2017, 108 pagina’s.


Gerelateerde artikelen